Bespanadvies en tips

Hoe vaak moet een racket bespannen worden?

Ook al is je bespanning nog intact, de conditie van de snaar en de spanning loopt altijd terug. De vuistregel is: het aantal keer dat je tennist in de week = het aantal keer dat je bespanning vervangen moet worden per jaar. Speel je bijvoorbeeld 2x per week, dan adviseren we om je racket tenminste 2x per jaar opnieuw te laten bespannen.

Welk type snaar past bij mijn speltype?

Het aanbod in verschillende snaren is groot. Grofweg genomen zijn er vier richtingen: comfort, power, controle en allround. Comfort-snaren zijn vaak van multifilament gemaakt en daardoor wat zachter, armvriendelijker. Power-snaren zijn vaak raadzaam als je moeite hebt om snelheid te genereren. Controle-snaren zijn vaak wat stugger waardoor je beter kan sturen. Zoek je een bespanning die alle eigenschappen combineert, dan kun je het beste kiezen voor een allround-snaar. Uiteraard kunnen wij je adviseren.

Hoe strak kan ik mijn racket het beste bespannen?

Lage aanspankracht: Bij een lage aanspankracht heb je een groter trampoline-effect. De bal kan dieper in de snaren gaan en wordt daarna als een soort katapult uit de snaren geschoten. Spelers met veel balgevoel vinden dit doorgaans prettig.

Gemiddelde aanspankracht: Bij een gemiddelde aanspankracht worden power, controle en comfort gelijk verdeeld.

Hoge aanspankracht: Een hoge aanspankracht zorgt voor meer controle maar minder power en comfort. Het racket gaat dan meer aanvoelen als een plank. Doordat er maar een kort balcontact is kun je de bal goed sturen (plaatsen).

× Kan ik je helpen?